Zapytanie ofertowe na przygotowywanie i wydawanie obiadów dwudaniowych Klientom Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Człuchowie
ZAPYTANIE OFERTOWE
I. Zamawiający: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Człuchowie, ul. Szkolna 3
Nazwa zamawiającego zaprasza do złożenia ofert na: „Przygotowywanie i wydawanie obiadów dwudaniowych Klientom Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Człuchowie "
II. Szczegółowy opis zamówienia:
- Przygotowanie i wydawanie obiadów dwudaniowych Klientom Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej dla osób /klientów MOPS/ , które otrzymają decyzję administracyjną przyznającą pomoc w formie obiadów wydaną przez MOPS w Człuchowie, dla których stosuje się wymagania co do różnorodności podawanych posiłków określone odpowiednio:
- pierwszego dania: zupa+ chleb (nie mniej niż 500 ml) lub zamiennie zupa bez ograniczeń.
- drugiego dania: na które składają się m.in.:
- ziemniaki, lub zamiennie kasza, ryż, kluski, makaron, łazanki (nie mniej niż 300g.)
- mięso lub zamiennie ryby (zamawiający dopuszcza tylko i wyłącznie filet) kiełbasa, drób (nie mniej niż
120g.)
- dodatki - zestaw surówek, warzywa gotowane, sałatki itp. (nie mniej niż 120g.)
- kompot, napój (nie mniej niż 250 ml )
Nie dopuszcza się produktów typu instant, gotowych sosów i ziemniaków w proszku (typu puree) oraz gotowych półproduktów (np. mrożone pierogi, klopsy, gołąbki itp.).
w ilości za cały rok do 9.200 obiadów.
/Ilość obiadów określana będzie przez Zamawiającego na bieżąco, a ich realizacja będzie obowiązywała od dnia następnego po dostarczeniu informacji o liczbie osób, którym przyznano obiady./
Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany ogólnej ilości wydawanych obiadów w zależności od potrzeb wynikających z ilości wydanych decyzji administracyjnych.
- Termin realizacji zamówienia: od dnia następnego po podpisaniu umowy do 31-12-2022 r.
- Miejsce realizacji zamówienia: miasto Człuchów
- Załączniki - Proszę podać dwutygodniowy jadłospis (wraz z podaną gramaturą poszczególnych
składników w daniu) .
III. Miejsce i termin złożenia oferty Siedziba MOPS 77-300 Człuchów, ul. Szkolna 3,
do dnia 10-01-2022r. do godz. 09:00 lub pocztą email na adres: mops_czluchow1@wp.pl lub na skrzynkę ePUAP.
IV. Termin otwarcia ofert 10-01-2022 godz. 9:10
V. Warunki płatności przelew - 14 dni od wystawienia faktury
VI. Osoba upoważniona do kontaktu z wykonawcami: Maria Kozłowska tel. 59 83 44 321 lub email:
kozlowska.maria.dfk@wp.pl
VII. Sposób przygotowania oferty: Ofertę należy sporządzić w formie pisemnej, w języku polskim.
VIII. Kryteria oceny ofert: Cena - 50% (najniższa cena- 50 pkt.)
Jadłospis - 50% (w tym: urozmaicenie, powtarzalność potraw, jakość produktów- łącznie 40 pkt.; gramatura- 10 pkt.)
Sposób obliczenia kryterium cena:
Punkty za elementy kryterium cena 0 do 50 pkt. Maksymalną ilość punktów przyznaje się dla ceny najniższej i przedstawia do wzoru:
cena najniższa
Cena badana = ( --------------------- x 50% ) x 100
cena badana
Maksymalna ilość punktów do uzyskania w kryterium cena ogółem 50.
Sposób obliczenia kryterium urozmaicenie , powtarzalność potraw, jakość produktów:
Punkty za elementy kryterium: urozmaicenie potraw, niska powtarzalność potraw, wysoka jakość produktów zostaną przyznane przez członków komisji przetargowej w wyniku analizy załączonego do oferty jadłospisu 14-dniowego. Każdy z członków komisji przyznaje od 0 do 8 pkt. Punkty przyznane przez poszczególnych członków komisji sumuje się i przedstawia do wzoru:
Pozycja badana = Ogólna ilość punktów przyznana ofercie.
Komisja będzie brała pod uwagę:
- urozmaicenie jadłospisu
- udział produktów wysokiej jakości nieprzetworzonych takich jak: mięso, ryby, warzywa
- używanie naturalnych przypraw
- niska powtarzalność potraw
Maksymalna ilość punktów do uzyskania w kryterium urozmaicenie i powtarzalność ogółem 40.
Sposób obliczenia kryterium gramatura:
Punkty za elementy kryterium gramatura zostaną przyznane przez członków komisji przetargowej
w wyniku analizy załączonego do oferty jadłospisu 14-dniowego. Każdy z członków komisji przyznaje
od 0 do 2 pkt. Punkty przyznane przez poszczególnych członków komisji sumuje się i przedstawia do wzoru:
Pozycja badana = Ogólna ilość punktów przyznana ofercie.
Komisja będzie brała pod uwagę:
- gramaturę gotowej potrawy
- stosunek gramatury poszczególnych składowych II dania tj.
- ziemniaki, lub zamiennie kasza, ryż, kluski, makaron, łazanki
- mięso lub zamiennie ryby, kiełbasa, drób
- dodatki - zestaw surówek, warzywa gotowane, sałatki itp.
- kompot, napój
Maksymalna ilość punktów do uzyskania w kryterium gramatura ogółem 10.
Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z najwyższą łączną ilością punktów (w skali 100 punktowej) za wszystkie kryteria.
Maksymalna ilość punktów do uzyskania ogółem 100.